Cserépkályhák

"Csontfehér organikus cserépkályha két padkával"

A cserépkályha csempéket nem a hagyományos sablonok segítségével mintázom meg. Úgy készítem el, mintha egy szobrot építenék föl. A padkától a tetejéig kézzel formázom, gömbölyítem a falakat. A hagyományos kályhákhoz hasonlóan ezekben a kályhákban is kialakításra kerül a belső bordázat, amit a külső falak építésével párhuzamosan készÍtek el. Miután megmintáztam a teljes magasságig, majd csak akkor kezdem el csempékre osztani az egészet. Közben folyamatosan kontroll alatt tartva az agyag száradását.

A munkafolyamat végén a szétvágott darabokat lesorjázom és megszárítom. Az első épÍtési szakasz 1-2 hétbe is belekerülhet a cserépkályha méretétől és formájától függően. A száradás után a csempék átesnek az első égetésen(1000 C). A következő lépésben felkerül a máz a felületre majd a második égetés után(1000-1100C) nyeri el a végső állapotát a csempe. A cserépkályhát kályhás mester épÍti meg. A munka kezdetén szoktam mondani, hogy a vízmértékre itt nem lesz szükség.

Mivel ezek a cserépkályhák teljesen organikusak, a csempék egymásra épülnek, ahol az egyik csempe domborodik ott a szomszéd csempe homorúan folytatódik. Természetesen követik egymást a formák. A felület néhol rusztikus marad, ettől válik az egész annyira személyessé, egyedivé. Különálló egyéniségek ezek a kályhák. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy az építés során is jelen legyek, együttműködve a kályhás mesterrel.

Olyan érzés ez, mint amikor a gyermekeink életét egyengetjük. Itt is ez a feladat: Megalkotni, mellette lenni az úton és elengedni amikor már önállóan tud élni.
Színe: csontfehér, selyemfényű

Méretek:
Teljes magasság: 250cm
Teljes szélesség padkától padkáig: 220cm
A test szélessége: 110cm
Mélység: 65cm
Padkák magassága: 50cm

Rendeléssel Kapcsolatos Információk

Cserépkályha csempe készítést hosszabb határidőre, megegyezés szerint vállalok. Kérem küldjön üzenetet e-mailban vagy keressen telefonon a részletek megbeszélésével kapcsolatban.

Küldjön Üzenetet